Kategorier
Catering & Mat

Catering fungerar perfekt i Stockholm

Catering är ett ord som för många har en negativ laddning – ett ord som förknippas med dålig mat, en hög kostnad samt väldigt dålig service. Det här har också kommit med viss rätt, gårdagens catering var ingenting som stack ut på ett särskilt positivt sätt; generellt naturligtvis – det fanns självfallet bra catering att anlita även för några år sedan.

Men – sett över genomsnittet så höll de flesta företagen inom catering en ganska låg klass och det är också det som ligger till grund för det här dåliga ryktet. Det man ska veta gällande detta är att dagens catering är väldigt mycket bättre än vad den var förr och det här grundar vi på att en stor utveckling skett både gällande menyer, tjänster och service och särskilt sett till catering i en stad – Stockholm.

Denna utveckling i Stockholm har också gjort att allt fler privatpersoner börjat omrevidera sin syn på catering och där man kan se att många – även till mindre fester och tillställningar – väljer tjänsten. Vad är det då som skett i Stockholm gällande catering och vad är annorlunda mot hur det såg ut för några år sedan? Vi kan förklara detta genom att rada upp några punkter som förbättrats och som samtliga medfört att catering i Stockholm för många anses som det självklara valet.

  • Menyn. Vad fick man för några år sedan om man valde catering? Jo, man fick en seg köttbit, serverad med ljummen potatis och där en smaklös sås ackompanjerade dessa. För vegetarianer så stod valet mellan en tråkig sallad och en soppa och det är således främst gällande menyn som förändringen skett inom catering i Stockholm. Numera kan man välja bland mat från jordens alla hörn, man kan anpassa sin meny helt efter egen smak, få tips om lämplig dryck och för vegetarianer – och allergiker – så finns det en massa komplement och tillval. Catering idag är – helt enkelt – en förlängd restaurang, precis som det ska vara.
  • Lokal. Stockholm har ett uppenbart problem jämfört med andra städer och detta i form av platsbrist. Det är svårt att hitta en tillräckligt stor lokal i Stockholm och om man väl gör det – ja, då måste man också vara beredd att betala mycket pengar för hyra av denna. Numera så brukar dock flertalet företag inom catering knyta upp kontakter med fastighetsägare och där man som kund – tack vare detta – kan slå två flugor i en smäll; man får både god mat och tillgång till en lämplig lokal för ett rimligt pris.
  • Upplevelse. Företagen och restaurangerna i Stockholm som erbjuder tjänsten catering ser till att kunderna ska få valuta för sina pengar. I och med detta så skapar man koncept och där varje liten detalj är genomtänkt och omhändertagen. Naturligtvis tillsammans med kunderna där deras önskemål verkligen tas om hand och sätts i första rummet. Kort sagt – kunderna bestämmer och företag inom catering bygger en komplett tjänst och upplevelse kring dessa önskemål.